dan grada

Foto - Varaždinske Toplice slave svoj dan, evo kako je bilo na svečanoj sjednici

Objavljeno: 11.11.2022. 18:49

Zadnja izmjena: 12.11.2022. 09:20

Foto: Luka Šalamun

Grad Varaždinske Toplice danas slavi svoj dan, a tim povodom održana je i svečana sjednica, što je ujedno bila i odlična prilika da se rezimiraju svi realizirani, aktualni, ali i planirani projekti.

Kako je rekla gradonačelnica Dragica Ratković, iza Varaždinskih Toplica nalazi se plodna godina pripremnih radova, pri čemu je istaknula kako je dobivanjem državne čestice omogućeno planiranje Smart kvarta. Na sjednici je potpisan i Sporazum o prijateljstvu i suradnji Grada Varaždinskih Toplica i Grada Novalje, a gradonačelnica je također pohvalila suradnju s Varaždinskom županijom.

- Ono što me također jako veseli, je prepoznavanje vrijednosti i strateške važnosti Varaždinskih Toplica, unutar Varaždinske županije, ali i zvan nje. Sa zahvalnošću i velikim povjerenjem gledamo obnovljenu suradnju triju važnih, do sada odvojenih subjekata: Varaždinske Županije, Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju i Grada Varaždinskih Toplica, koji tek zajedničkom snagom i ujedinjenim djelovanjem mogu dati značajnije konkretne rezultate - rekla je Ratković.

'Nebrušeni dijamant'

U ime Varaždinske županije prisutnima se obratio predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić koji je u svom govoru rekao kako su Varaždinske Toplice jedan od najljepših manjih gradova sjeverozapadne Hrvatske.

- Međutim, svakakvi su se epiteti posljednjih godina nizali oko tog grada. Ipak, to je nebrušeni dijamant kojeg smo sada počeli brusiti i buditi ga iz sna. U zadnjih desetak godina to se uvelike mijenja, a zahvaljujući sinergiji gradskih, županijskih vlasti s državom u gradu se događa prava renesansa. Imamo i privatne investitore koji ulažu u grad, a gradonačelnica projektima pretvara grad u kulturno središte i značajno liječilište - rekao je Križanić.

Komentari