Proslava Dana Grada

Foto - Svečana sjednica u Varaždinskim Toplicama, Kovačiću nagrada za životno djelo, evo tko je sve došao

Gradonačelnica je na svečanoj sjednici pobrojala realizirane, aktualne, ali i planirane projekte na području Grada Varaždinske Toplice te istaknula ponos time što je baš u Varaždinskim Toplicama otvoren Spinalni centar Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju...
Objavljeno: 10.11.2023. 19:43

Zadnja izmjena: 10.11.2023. 19:50

Foto: Boris Matijašec

U Povodu Dana Grada Varaždinskih Toplica danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj su uz gradonačelnicu Dragicu Ratković i suradnike bili nazočni i varaždinski župan Anđelko Stričak i brojni drugi gosti. 

Gradonačelnica je na svečanoj sjednici pobrojala realizirane, aktualne, ali i planirane projekte na području Grada Varaždinske Toplice te istaknula ponos time što je baš u Varaždinskim Toplicama otvoren Spinalni centar Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju.

- S ponosom želim pohvaliti napredak na području formiranja velikog urbanističkog iskoraka: Smart kvarta unutar kojeg se upravo završava projektiranje novog objekta dječjeg vrtića optimalnih smještajnih kapaciteta. Ne mogu ne spomenuti i otvaranje dugo očekivanog trgovačkog centra koji je napokon podigao razinu kvalitete života u našem gradu i vjerujem da subotom ujutro, kada obavljamo svoj tjedni špeceraj pomislimo "eto, napokon ne moramo nikud iz Toplica!" - rekla je toplička gradonačelnica Dragica Ratković.

'Grad su probudile žene'

Varaždinski župan Anđelko Stričak istaknuo je tom prigodom da je ovo za Varaždinske Toplice uspješna, a moguće i povijesna godina, budući da je ostvaren niz investicija. Podsjetio je da je ove godine premijer Plenković otvorio Spinalni centar u sklopu bolnice, početkom godine pušten je u rad pročistač, prije mjesec-dva potpisan je i ugovor o projektiranju školske sportske dvorane, sanirano je pet klizišta, obnovljene su dvije ceste, izgrađen nogostup...

- Unazad deset do dvadeset godina se pričalo da je to grad koji spava, a sad vidimo da se probudio. Probudile su ga žene, od gradonačelnice, predsjednice Gradskog vijeća, do direktorica gradskih tvrtki... Evo, možda je to recept i za neke druge sredine - ustvrdio je Stričak.

Kovačiću nagrada za životno djelo

Ravnatelj Specijalne bolnice Varaždinske Toplice Denis Kovačić danas je dobio nagradu Grada za životno djelo, na čemu je zahvalio i pritom istaknuo važnost Spinalnog centra za Specijalnu bolnicu. Kazao je i kako iščekuju rezultate javnog poziva Ministarstva turizma i sporta, preko kojeg očekuju bespovratni novac iz Nacionalnog programa za oporavak i otpornost za prijavljeni projekt koji bi Specijalnu bolnicu usmjerio i u zdravstveni i lječilišni turizam.

Komentari