grad varaždinske toplice

Foto - Varaždinske Toplice korak bliže 'Smart kvartu', evo detalja

Objavljeno: 03.03.2023. 13:38

Zadnja izmjena: 03.03.2023. 13:39

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković danas je s direktorom tvrtke PRE-CON Blaženkom Premužićem potpisala ugovor o izradi glavnog projekta za ishođenje građevinske dozvole za izgradnju prometnica i komunalne infrastrukture u budućem "Smart kvartu".

Riječ je o ugovoru vrijednom 33.125 eura s PDV-om koji obuhvaća izradu projektne dokumentacije za projekt izgradnje prometnica i oborinske odvodnje, vodovoda i sanitarne kanalizacije, javne rasvjete i telefonije. Gradonačelnica je rekla i kako je ove godine u planu ishođenje građevinske dozvole, nakon čega slijedi predaja mapa vodovoda i kanalizacije Varkomu na čemu Grad već radi.

- Planiranjem izgradnje budućeg Smart kvarta, podupire se provođenje programa demografskih mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području Grada. Čvrsto vjerujem kako Smart kvart predstavlja samo djelić pritoka nove energije i novog načina života u Varaždinskim Toplicama. Najvažnija nam je građevinska dozvola kako bismo mogli pristupiti izgradnji komunalne infrastrukture - poručila je Ratković.

Premužić je objasnio kako Smart kvart obuhvaća četiri dionice prometnica ukupne dužine od oko 800 metara te kako je određeni broj gradilišnih mjesta već parceliran.

- Na jednoj od tih parcela predviđen je dječji vrtić, a na drugoj trafostanica. Slijedi detaljna razrada za infrastrukturu, odnosno prometnicu, vodovod, kanalizaciju, telefoniju i rasvjetu - dodao je Premužić.

Komentari