grad varaždinske toplice

Foto - Varaždinske Toplice obilježile Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Objavljeno: 06.08.2022. 11:42

Zadnja izmjena: 06.08.2022. 11:43

Udruge branitelja s područja Grada Varaždinskih Toplica jučer su organizirale obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja.

Nakon mise, kod spomen obilježja položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Potom je program nastavljen u Svibovcu, gdje je također služena misa. Kod spomen obilježja ispred Osnovne škole u Svibovcu položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Program obilježavanja završen je u Varaždinskim Toplicama. Nakon što je svečana povorka branitelja i građana prošla kroz grad od Trga Republike Hrvatske do Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića, uslijedilo je druženje uz prikaz video zapisa iz Domovinskog rata.

Na obilježavanju su bile i predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica Ljubica Nofta i gradonačelnica Dragica Ratković, koja je bila i izaslanica varaždinskog župana Anđelka Stričaka

- Ovo je prigoda da iskažemo svoju počast i zahvalnost obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, invalidima Domovinskog rata, svim stradalima i nestalima, svim žrtvama i svim hrvatskim braniteljima s područja grada i naše nam Hrvatske, a posebno onima koji su svoje živote utkali u temelje naše domovine - rekla je Ratković.

Komentari