Varaždinske Toplice jučer su svečanom sjednicom proslavile svoj dan, što je bila i savršena prilika za istaknuti neke od najvećih i najvažnijih projekata koji su se ostvarili, započeli ili se planiraju na području grada.

Tom je prilikom gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković istaknula kako su ove godine krenuli energično, radno i poletno te su iza sebe nanizali niz uspješnih malih pobjeda i projekata. Trenutno najveći projekt u Varaždinskim Toplicama je energetska obnova u sklopu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, za koju je gradonačelnica istaknula da će, uz Pansion Bernarda te novootvoreni Caffe bar Bernarda, Varaždinskim Toplicama omogućiti nove prilike i razvoj velikog broja raznovrsnih potencijala grada. Uz to, u tijeku je i veliki projekt izgradnje sanitarne odvodnje i izgradnja pročistača Aglomeracije Varaždinske Toplice. Otvoreno je reciklažno dvorište i senzomotorna dvorana Dječjeg vrtića Tratinčica. Tu je još i obnova nogostupa i modernizacija cestovnih površina, izgradnja javne rasvjete, izgradnja vodovodne mreže, projekt mrtvačnice u Rukljevini, obnova društveno vatrogasnih domova, opremanje i izgradnja igrališta.

Svečanoj sjednici prisustvovao je i zamjenik župana Robert Vugrin koji je svim žiteljima čestitao Dan Grada - Kada sam prije dvije godine bio ovdje sa županom, gradonačelnica je o Toplicama pričala kao o uspavanoj ljepotici. Danas sa velikom radošću mogu utvrditi da je Trnoružica otvorila oči i počela lagano protezati ruke. Nije se još probudila ali je na najboljem putu. Varaždinske Toplice su sigurno jedna od perjanica Varaždinske županije a budućnost grada je definitivno u zdravstvenom turizmu.

Komentari

12.11.2019. 09:17h Zadnja izmjena: 12.11.2019. 09:21

Foto: Dario Jurčević