GDCK VARAŽDIN

FOTO Varaždinski CK i dalje aktivno pomaže u Petrinji i traži nove volontere

Objavljeno: 30.01.2021. 19:38

Zadnja izmjena: 30.01.2021. 19:44

Trenutno se u Petrinji nalazi Interventni tim Gradskog društva Crvenoga križa Varaždin u petodnevnoj misiji. Varaždinski tim je zadužen za distribuciju hrane - pakiranje, prijevoz do distributivnih točaka u okolicu Petrinje i podjela građanima te prema potrebi dostavljanje humanitarne pomoći na terenu.

GDCK Varaždin od prvog je dana sa stradalima u Sisačko-moslavačkoj županiji i u tome surađuje sa lokalnim organizacijama i privatnicima - svi zajedno za koordiniranu pomoć onima koja je pomoć i najpotrebnija. Odmah isti dan po prvom velikom potresu uputili su apel građanima i počeli su sakupljati i sortirati humanitarnu pomoć, koju su dnevno slali u potresom pogođena područja. Taj dio logističkog posla bi je iznimno važan jer je pomoć potrebnima stizala sortirana i mogla je odmah u distribuciju. Iz GDCK Varaždin se zahvaljuju svim ljudima dobre volje i svim tvrtkama koji su se odmah odazvali i dostavili svoje donacije, kao i svim volonterima.

Osim dostava donacija u područja pogođena potresom brinu i za osobe i obitelji koje su se zbog potresa morale preseliti i koje su utočište našle u našoj županiji. Pomažu im paketima hrane i higijene, besplatnom odjećom i prijevozom te pomažu u rješavanju njihovih prava.

Do danas je u akcijama pružanja pomoći za potresom pogođena područja sudjelovalo 40 volontera GDCK Varaždin i ukupno su ostvarili 357 sati volontiranja, od kojih je 193 ostvareno na potresom pogođenim područjima.

Za volontiranje na potresom pogođenom području postoje dvije opcije:

  • prva je volontiranje na jedan dan (rad u skladištu ili rad na terenu),
  • druga je u trajanju od pet dana kontinuirano u sklopu interventnog tima (fiksni datumi).

Svi volonteri na teren idu u timovima, s organiziranim prijevozom, prehranom i prenoćištem. GDCK Varaždin sa svim volonterima potpisuje ugovore i ostale potrebne dokumente prije njihovog odlaska na teren i osigurava zaštitnu opremu.

Brojne aktivnosti Crvenoga križa traju i dalje, pa svi koji se žele priključiti i sami postati volonteri GDCK Varaždin mogu to učiniti na sljedećoj poveznici.

Komentari