gradska tržnica

Foto - Varaždinski sejem ponovo spojio kupce i prodavače domaćih proizvoda

Objavljeno: 22.05.2022. 19:40

Zadnja izmjena: 22.05.2022. 19:40

Na varaždinskoj Gradskoj tržnici u nedjelju 22. svibnja održan je 13. Varaždinski sejem, tradicionalno najveći regionalni sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda.

Na varaždinskom placu okupilo se sedamdesetak izlagača, te su posjetitelji mogli iz prve ruke kupiti ali i doznati sve o njihovim proizvodima, a ponuda je bila bogata - od domaćih jagoda, trešnji i povrća, mliječnih proizvoda, pčelinjih proizvoda, domaćih kolača, bučinog ulja, žitarica, suvenira, lavande, cvijeća i presadnica do proizvoda od heljde, jastuka, brašna, proizvoda od industrijske konoplje, aronije itd.

Po prvi puta na sajmu održan je i izbor najuređenije klupe. Glasovalo je stotinjak glasača, a najviše glasova prikupila je Udruga Hajdina.

- Danas kad u svakom trgovačkom centru možete cijele godine kupiti svakakvo voće i povrće iz raznih dijelova svijeta, i svima je sve dostupno, naš plac vrvi od posjetitelja. Zaista mi je drago zbog toga. To znači da su naši sugrađani svjesni vrijednosti i ponude koju imamo na placu, kao i razlike između sezonskih, svježih i domaćih namirnica i proizvoda koje nam nude naši domaći proizvođači od onih uvoznih, tretiranih, zamotanih u celofan. Drago mi je i radi toga što ovdje na sajmu možemo pozdraviti izlagače iz raznih dijelova Hrvatske. Ovakvi sajmovi zaokružuju našu viziju u kojoj se trudimo utjecati i mijenjati način razmišljanja o zdravoj hrani već od naših vrtićaraca i školaraca - rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar izrazio je zadovoljstvo što se sajam vratio na plac nakon pandemijske stanke. - Jako me veseli što smo uspjeli ovaj sajam ponovo organizirati nakon dvije godine stanke. Iako se mnogo proizvođača zbog pandemije okrenulo on – line prodaji, ipak smo uspjeli okupiti zadovoljavajući broj izlagača te je ovo odlična prigoda za razmjenu kontakata i promociju sela, nabavku zdrave hrane, ali i druženje kakvo nam je u protekle dvije godine nedostajalo.

Za dobru atmosferu na sajmu brinuli su Kulturno umjetničko društvo Hrvatskih željeznica, Kraljevi ulica i tamburaški sastav Špancir.

Komentari