'inner wheel'

Foto - Bolnici doniran monitor za praćenje vitalnih funkcija novorođenčadi

Objavljeno: 24.03.2023. 20:01

Zadnja izmjena: 24.03.2023. 20:14

Inner Wheel District 191 Hrvatska te Inner Wheel klub Varaždin, koji ove godine slavi 25. godišnjicu rada i djelovanja, uručili su varaždinskom rodilištu prijekopotreban monitor za praćenje vitalnih funkcija.

Iako Odjel trenutno raspolaže dovoljnim brojem monitora za praćenje vitalnih funkcija, trenutno imaju samo jedan ovakav uređaj, pa im je ova donacija, ističu, itekako dobro došla. Uz uređaj, varaždinskom rodilištu donirali su i ručnike za najmlađe pacijente te dezinfekcijska sredstva. Zahvalivši na ovoj donaciji koja će doprinijeti kvaliteti zbrinjavanja njihovih najmlađih pacijenata, voditelj Odjela doktor Tomislav Sajko rekao je kako će im taj uređaj biti od velike pomoći.

- Riječ je o monitoru za praćenje vitalnih funkcija: srca i srčane akcije. To je standard u normalnom zbrinjavanju i ono što je prijeko potrebno da bi Odjel mogao normalno funkcionirati i sasvim ćemo ga sigurno iskoristiti maksimalno. Na jedinici intenzivnog liječenja trenutno je četvero novorođenčadi. To su djeca koja su ranije rođena i manje su rodne mase zbog čega je nužno pratiti njihove vitalne funkcije za što nam ovakvi uređaji i služe - rekao je Sajko.

Donacija vrijedna 2.800 eura

Inače, Inner Wheel se bavi humanitarnim radom i školovanjem djece slabijeg imovinskog stanja, a ove godine, Inner Wheel klub Varaždin povodom obilježavanja četvrt stoljeća svog rada i djelovanja, donacijom vrijednom 2.800 eura odlučio je pomoći upravo varaždinskom rodilištu.

- Klub koji predsjeda provodi akciju u lokalnoj sredini i odlučuje gdje će usmjeriti sredstva. Mi smo odlučili da ih ove godine usmjerimo na nabavu pulsnog oksimetra za rodilište, prema dogovoru s doktorom Sajkom i prema njihovim potrebama. Za varaždinsko rodilište odlučili smo se jer znamo da će to koristiti dugi niz godina te da sredstva neće biti utrošena uzalud, već su na korist čitavoj zajednici našega kraja - rekla je Ruža Šmrček, predsjednica Inner Wheel kluba Varaždin.

Komentari