suradnja

Foto - Varaždinsku županiju posjetio veleposlanik Republike Turske

Objavljeno: 01.12.2022. 17:19

Zadnja izmjena: 01.12.2022. 17:19

NJ.E. Yavuz Selim Kiran, veleposlanik Republike Turske u Republici Hrvatskoj posjetio je danas Varaždinsku županiju te se tom prilikom u Županijskoj palači susreo sa županom Anđelkom Stričakom.

Župan Stričak je tom prigodom upoznao gosta i njegove suradnike sa bogatom poviješću Varaždinske županije te o projektima koji se provode na području obrazovanja, poljoprivrede i turizma.

- Među prvima ste priznali našu državu, a Vaš tadašnji predsjednik Sulejman Demirel nazočio je pogrebu našeg prvog predsjednika odajući mu poštovanje i počast. Želim pohvaliti i pomoć Turske agencije za suradnju i koordinaciju koja je Agro-turističkom klasteru Lepoglava donirala 300 tisuća kuna za stvaranje regionalnog centra za preradu voća i povrća. Siguran sam da će takvih vrijednih inicijativa biti još - rekao je Stričak.

Veleposlanik je naglasio kako su Turska i Hrvatska prijateljske zemlje koje imaju veliki prostor za suradnju na mnogim područjima.

- Turska i Hrvatska imaju izuzetno dobru suradnju, a ove godine obilježavamo i 30. obljetnicu uspostavljanja diplomatskih odnosa. Ova županija osim što je najstarija vrlo je zanimljiva i atraktivna jer obiluje turističkim potencijalom, a zanimljiva je i mnogim ulagačima. Ove godine je i naš koncertni ansambl Izmir Barok gostovao u sklopu Varaždinskih baroknih večeri kojim smo dali svoj obol - rekao je veleposlanik.

Komentari