općina cestica

Foto - Vatrogasci Vatrogasne zajednice Općine Cestica proslavili blagdan svetog Florijana

Objavljeno: 10.05.2022. 14:26

Nakon dvogodišnje stanke, vatrogasci Vatrogasne zajednice općine Cestica opet su mogli upriličiti svečanu proslavu vatrogasnog zaštitnika Svetog Florijana.

Proslava je organizirana u nedjelju, 8. svibnja 2022. godine, a domaćini ovogodišnje proslave bili su vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Križovljan Cestica. Svečanost je započela okupljanjem vatrogasaca, a čestitku povodom blagdana okupljenim vatrogascima uputio je Darko Majhen, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Cestica te potom i načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj.

Vatrogasci su u svečanom ešalonu krenuli u pratnji limene glazbe do župne crkve Uzvišenja sv. Križa u Radovcu gdje je misu predvodio je vlč. Zorislav Šafran. Uz domaćine, DVD Križovljan Cestica, u proslavi su sudjelovali i vatrogasci DVD-a Gornje Vratno, Babinec, Lovrečan Dubrava, Gradišće i Virje Križovljansko.

U sklopu proslave Svetog Florijana dodijeljene su i diplome zaslužnim vatrogascima, a koje su primili za trideset godina aktivnosti u vatrogastvu. Diplome Vatrogasne zajednice Varaždinske županije dobili su Lovro Korotaj i Stjepan Štehec koji je primio i zlatnu vatrogasnu medalju Hrvatske vatrogasne zajednice.

Komentari