svečana primopredaja

Foto - Vatrogascima DVD-a Margečan novo kombi vozilo vrijedno 45 tisuća eura

Objavljeno: 29.01.2024. 12:20

Zadnja izmjena: 29.01.2024. 16:16

DVD-u Margečan svečano je predano novo vatrogasno kombi vozilo, a riječ je o vozilu vrijednom 45.000 eura, za koje je 35.000 eura osigurano iz sredstava proračuna Grada Ivanca za vatrogastvo usmjerenih kroz Vatrogasnu zajednicu, dok su preostala sredstva osigurana iz donacija.

Vozilo je blagoslovio margečanski župnik Tito Damir Šmintić. U vatrogasnom domu Margečanu održana je redovita izvještajna skupština DVD-a, koju je vodio predsjednik Davor Đuras. Sudjelovao je i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Ivanca, Zdenko Đuras, ujedno i operativni član DVD-a Margečan. O radu i djelovanju DVD-a Margečan u 2023. te o planovima za 2024. okupljene članove i goste izvijestio je zapovjednik Mario Lacković. Članovima DVD-a Margečan na novom je vozilu čestitao izaslanik gradonačelnika Josip Grđan, aktualni potpredsjednik Gradskog vijeća Ivanec.

-Grad Ivanec podupire vatrogastvo, a to govore i ostvareni rezultati. U proteklih pet godina u vatrogastvo je uloženo blizu 1,1 milijuna eura, nabavljena su dva navalna vozila, napravljene su garaže u Salinovcu i Radovanu, DVD-u Ivanec stigle su vatrogasne ljestve, a izdvajaju se i dodatna sredstva za opremu za vatrogasce – istaknuo je.

Na rad DVD-a Margečan osvrnuo se i zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Ivanca Ivan Putarek. Puno uspjeha u radu margečanskim je vatrogascima zaželio i Josip Krtanjek, izaslanik župana.

Komentari