Proslava obljetnice

Foto - Vatrogasna zajednica Ivanec proslavila svoju 30. obljetnicu postojanja

Objavljeno: 24.11.2023. 19:06

Zadnja izmjena: 24.11.2023. 19:48

Foto: Boris Matijašec

Vatrogasna zajednica Grada Ivanca danas je uz prigodni program svečano obilježila svoju 30. godišnjicu postojanja u amfiteatru Srednje škole Ivanec.

Predsjednik Vatrogasne zajednica grada Ivanca Zdenko Đuras istaknuo je uvodno da u njihovoj vatrogasnoj obitelji djeluje šest dobrovoljnih vatrogasnih društava - Ivanec, Bedenec, Salinovec, Gaćice, Radovan i Margečan.

- Čast nam je, ali i velika odgovornost, razvijati dobrovoljno vatrogastvo u našem gradu u cilju sigurnosti svih naših građana i držati ga na najvišem nivou vatrogasne djelatnosti - istaknuo je Đuras, zahvalivši svim institucijama na potpori, a posebno gradonačelniku Ivanca te varaždinskom županu, koje je pozvao da im budu potpora i u budućnosti. 

Batinić: Grad izdvaja i povrh zakonom propisanog

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić kazao je kako je važno da se osiguraju pretpostavke za što kvalitetniji i nesmetaniji rad vatrogasaca, a kad interveniraju, da budu što kvalitetnije obučeni i zaštićeni. 

- Svake godine i dodatno izdvajamo, mimo zakonom propisanih sredstava za vatrogasce - istaknuo je Batinić, dodavši da je riječ unatrag pet godina o preko 5,5 milijuna kuna. 

Stričak zahvalio na dobroti vatrogasaca

Župan Anđelko Sričak osvrnuo se na jednu od najvećih elementarnih nepogoda koja je pogodila područje Varaždinske županije, svibanjsku poplavu, istkanuvši kako je u roku pola sata na terenu  bilo više od 1.000 vatrogasaca s 254 vozila.

- Koliko god je taj elementarna nepogoda bila strašna, koliko je grdo bilo za vidjeti kada ti voda ulazi u stambeni prostor, ta dobrota i ta toplina koju su vatrogasci pružili našim građanima, to je nešto nezaboravno - istaknuo je Stričak, zahvalivši na tome svim vatrogascima.

Komentari