PLENUM NOGOMETNIH KLUBOVA ŽNL

FOTO: Većem broju nogometnih klubova s područja ŽNS Varaždin smiješi se ulazak u viši rang natjecanja

Objavljeno: 02.08.2018. 21:30

Zadnja izmjena: 02.08.2018. 21:57

Foto: Viktor Hranić

Od sljedeće sezone većina varaždinski nogometnih klubova moći će napredovati u ligu više. Naime, na plenumu klubova svih županijskih seniorskih nogometnih liga glavni tajnik ŽNS Varaždin Ivan Novak predstavio je i plan za sezonu 2019/20. kada će biti ustrojeno pet trećih liga.

Tako će nastati 3. HNL Sjever, koju će popuniti klubovi iz MŽNL Čakovec – Varaždin ali svi će trebati proći proces licenciranja za rang više. Svi klubovi koji budu željeli participirati u tu ligu morat će osim visokog plasmana u sadašnjoj ligi imati četiri uzrasne selekcije za natjecanja, natkrivenu tribinu i niz drugih uvjeta iz licenciranja. Nova liga brojit će 10, 14 ili 16 klubova s obzirom koliko ih zadovolji predviđene kriterije iz licenciranja. To će se naravno reflektirati i na MŽNL Čakovec - Varaždin pa na niže lige gdje će sve biti otvoren put klubovima za ulazak u viši rang natjecanja po sportskom kriteriju i kriteriju licenciranja.

Za ovu sezonu u županijskim nogometnim ligama novost je osim licenciranja, snimanje svih utakmica 1. ŽNL za što je Županijski nogometni savez već izdvojio 50.000 kn i narudžba kamera i pripadajućeg pribora je već u tijeku. Isto tako kamere će dobiti i klubovi s varaždinskog područja koji se natječu u MŽNL  Čakovec – Varaždin jer će snimanje utakmica u toj ligi postati obavezno od sezone 2019/20.

U narednu sezonu na području ŽNS Varaždin uvedeni su Nogometni centri koji okupljaju klubove u zajedničkom radu s mladima, a to je posebno zanimljivo za klubove koji imaju mali broj djece u klubovima. Nogometni centri natjecat će se međusobno unutar ŽNS Varaždin.

Županijske nogometne lige započinju s natjecanjem 26. kolovoza a  Kup utakmice 15. kolovoza, za što su i izvučeni parovi.

Komentari