MEĐUNARODNA SURADNJA

FOTO Veleposlanica Republike Bugarske Nj. E. Genka Georgieva pozvala na propširenje suradnje

Objavljeno: 29.07.2020. 14:25

Zadnja izmjena: 29.07.2020. 15:40

Izvanredna i opunomoćena veleposlanica Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Genka Georgieva posjetila je Varaždinsku županiju i Grad Varaždin.

U nastupnom posjetu veleposlanice Republike Bugarske Varaždinu razgovarala je sa županom Varaždinske županije Radimirom Čačićem te zamjenicom gradonačelnika Varaždina Sandrom Malenicom. Razgovaralo se o proširenju suradnje a predstavnici Županije i Grada pozvani su u Bugarsku.

- Varaždin je često bio domaćin delegacijama iz Bugarske. Prije nekoliko godina ovdje je bila cijela skupina bugarskog parlamenta zadužena za hrvatsko-bugarsko prijateljstvo. Dolazile su i delegacije znanstvenih i kulturnih ustanova. Korona nas ne može spriječiti da nastavimo raditi dalje. Tim povodom pozivam i varaždinskog župana Radimira Čačića da dođe u Bugarsku. - rekla je veleposlanica Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Genka Georgieva.

Pričali su još o znanstvenoj i gospodarskoj suradnji te kako zajednički možemo bolje koristiti EU fondove. Dogovorena je i suradnja sa sličnom županijom u Bugarskoj, Velikom Trnavom.

- Tijekom posjeta imat ćemo niz razgovora. Vrijeme posjeta još nismo definirali, ali čim mogućnosti dopuste nema razloga da ga ne ostvarimo - rekao je župan Čačić. 

 

Komentari