prijem

Foto - Veleposlanik Slovenije posjetio Varaždinsku županiju, evo o čemu je bilo riječi

Objavljeno: 22.03.2023. 12:10

Zadnja izmjena: 22.03.2023. 12:42

Foto: Boris Matijašec

Veleposlanik Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj Nj.E. Gašper Dovžan posjetio je Grad Varaždin i Varaždinsku županiju.

U okviru posjeta župan Anđelko Stričak i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj organizirali su zajednički prijem za veleposlanika i njegove suradnike u Županijskoj palači gdje su veleposlanika upoznali s inicijativama poput proglašenja Ivančice parkom prirode te zajedničkim projektima poput Rezervata bisofere Mura-Drava-Dunav.

- S gradovima i općinama Republike Slovenije jako dobru surađujemo, a od ulaska Hrvatske u Schengenski prostor omogućena nam je daleko bolja i kvalitetnija suradnja. Nedavno je kod nas boravio ministar Butković te smo ga zamolili da nam otvori temu spojnog dijela brzih cesta, odnosno Podravske magistrale. Otvorio sam i temu uređenja lokalnih cesta na području spoja Hrvatske i Slovenije kako naši građani nebi trebali nepotrebno kružiti - rekao je Stričak, između ostalog.

Bosilj je dodao kako je posjet veleposlanika Dovžana nastavak na prošlotjedni posjet Aleksandra Jevšeka, ministra za koheziju i regionalni razvoj Republike Slovenije.

- Tada smo se dotaknuli i pitanja Interregova koje se otvaraju ovog petka. U petak imamo sastanak s Gradom Ptujom vezano uz prijave tih projekata. Idućeg tjedna naše delegacije će ići u Mursku Sobotu. Imamo puno tih lijepih sitnih projekata, bombončeka i vjerujem da ćemo još dodatno poboljšati odličnu suradnju koju imamo - zaključio je Bosilj.

Komentari