općina bednja

Foto - Velikim mimohodom središtem Vrbna vatrogasci proslavili 70 godina rada

Objavljeno: 19.06.2022. 08:54

Zadnja izmjena: 19.06.2022. 08:56

Velikim mimohodom središtem Vrbna te svečanošću u dvorani tamošnje osnovne škole, Dobrovoljno vatrogasno društvo Vrbno proslavilo je u subotu veliki jubilej – 70 godina postojanja i rada.

Nekad siromašno i po broju članova i po opremljenosti, DVD Vrbno posljednjih se godina sve više razvija i povećava, posebice zbog velikog interesa mladeži, ističe Izidor Jurenec, predsjednik DVD-a od 2017. godine.

- Društvo se, srećom, pokrenulo. Donedavno smo imali staro vozilo TAM 5500 koje smo dobili od DVD-a Bednja, a ove je godine to vozilo bilo tehnički neispravno pa sam pokrenuo akciju, zamolio za pomoć i sa zadovoljstvom moram reći da ima ljudi velikog srca koji su nam donirali sredstva. Veliku pomoć nam je, kao i uvijek, pružila i Općina Bednja i uspjeli smo kupiti navalno vozilo Nissan Navara sa spremnikom od 350 litara – rekao je Jurenec.

Osim što su u svakom trenutku spremni za vatrogasne, ali i ostale intervencije kako bi pomogli mještanima, vatrogasci iz Vrbna organizirali su i nekoliko humanitarnih akcija. Između ostalog, prikupljanjem donacija pomogli su obitelji devetogodišnje djevojčice oboljele od leukemije, a pomoć su pružili i građanima pogođenim potresom u Petrinji i Sisku.Ne čudi, stoga, što je načelnik Poljak ponosan na vatrogaskinje i vatrogasce za koje kaže da su jedan od najvažnijih dionika sustava civilne zaštite.

- Svima je njima vatrogastvo poziv, a ne posao i moramo im kad god možemo i kako god možemo pomoći i na taj način zahvaliti za njihov volonterski, požrtvovni rad. Svi smo toga svjesni, stoga smo i u našem općinskom proračunu osigurali sredstva za izgradnju vatrogasnog doma u Vrbnu, a projekt je vrijedan oko 6 milijuna kuna – rekao je načelnik Damir Poljak.

Uz čestitke na velikih 70 godina DVD-a, načelnik Poljak, koji je na svečanosti bio i kao izaslanik župana Anđelka Stričaka, vrbnjanskim je vatrogascima obećao daljnju pomoć i podršku, zahvalivši im na njihovom dobrovoljnom radu, požrtvovnosti i zalaganju.

Komentari