više od 100 sudionika

Foto - Veselim mimohodom obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Objavljeno: 01.10.2022. 12:21

Zadnja izmjena: 01.10.2022. 12:21

Središtem Grada Varaždina danas je povodom Međunarodnog dana starijih osoba prošla povorka više od stotinu osoba starije životne dobi s područja Varaždinske županije.

Mimohod je, uz podršku Županije, organizirao Savez udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije koji broji više od 8.000 članova u 31 udruzi. Jadranka Bahlen, predsjednica Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije rekla je da su se danas okupili predstavnici umirovljenika iz svih općina i gradova iz Varaždinske županije kako bi pokazali da ih ima i da još uvijek mogu puno dati ovom društvu. Povorku je ispred Županijske palače na Franjevačkom trgu dočekala zamjenica župana Silvija Zagorec.

- Varaždinska županija brine o osobama starije životne dobi. Pružamo im maksimalnu podršku sukladno svojoj nadležnosti i mogućnostima. Koristim priliku kako bi im čestitala njihov dan. Kaže se da je starost doba mudrosti, pa je na svima nama da zaista slušamo mudre savjete koji su proizašli temeljem bogatog životnog iskustva. Moramo poštivati naše starije osobe i uvažavati ih jer jedino tako zajednički možemo graditi bolje i kvalitetnije društvo - rekla je Zagorec.

Komentari