DANI LJETA U TRNOVCU

Foto - Veselo na seoskim igrama na „Danima ljeta u Trnovcu“

Objavljeno: 07.08.2022. 11:00

Zadnja izmjena: 07.08.2022. 11:14

U petak je počela, a danas završava tradicionalna manifestacija Općine Trnovec Bartolovečki „Dani ljeta u Trnovcu“ s vjerskim i zabavnim sadržajima za sve generacije.

Program je počeo u petak, 5. kolovoza, na blagdan Majke Božje Snježne, svečanom svetom misom u župnoj crkvi u Trnovcu. U poslijepodnevnom programu nastupili su članovi KUD-a Mak Trnovec, a završetak su pripremili vatrogasci s nastupom glazbenog sastava Rubikon.

Središnji događanje manifestacije bile su subotnje seoske igre. Načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković zadovoljna je odazivom i sudionika i posjetitelja.

– Natjecale su se ekipe iz naše općine, ekipe mjesnih odbora, udruga, vatrogasaca. Bilo je veselja, bilo je smjeha. Bilo su to klasični starinski sportovi, skakanje s mjesta u pijesak, nošenje vode u puti, nošenje korpe na glavi, potezanje užeta, hodanje na štulama. Svaka ekipa je imala između 20 i 25 članova, različitih dobnih skupina, od djece do umirovljenika, a bilo je preko 500 ljudi izvan borilišta koji su bodrili svoje ekipe – kazala je Vitković.

Dodala je da svi mogu biti zadovoljni ovogodišnjim izdanjem manifestacije, od organizatora i udruga s područje općine koje su se uključile u „Dane ljeta u Trnovcu“ do posjetitelja koji su mogli izabrati neki od sadržaja za sve generacije.

Nakon seoskih igara subotnja zabava je nastavljena uz glazbeni sastav Macho bend i zvijezde manifestacije – grupu Vigor pred prepunim šatorom.

„Dani ljeta u Trnovcu“ završavaju večeras. Kino na otvorenom ispred Vatrogasnog doma u 21 sat donosi projekciju filma „Spiderman – No way home“, a od 23 sata manifestaciju će koncertom zaključiti cover band „Foilers“ (blues, rock & roll) i „Boogiebass“ (rock).

Komentari