Obilježili svoj dan

FOTO: Vidovec slavi Dan Općine, a evo kako je bilo na svečanoj sjednici Općinskog vijeća

U Općini Vidovec traje proslava Dana općine, a svečana sjednica Općinskog vijeća idealna je prilika da se gostima predstave svi realizirani projekti, ali i da se najave novi.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.06.2019. 18:52

Zadnja izmjena: 14.06.2019. 19:45

Foto: Viktor Hranić

U Općini Vidovec traje proslava Dana općine, a svečana sjednica Općinskog vijeća idealna je prilika da se gostima predstave svi realizirani projekti, ali i da se najave novi.

Izgradnja kanalizacije i novog dječjeg vrtića dva su najvažnija projekta u općini - istaknuo je to načelnik Bruno Hranić. Kako je rekao, radovi na kanalizaciji traju već godinu i pol i najkasnije bi trebali biti dovršeni za otprilike godinu i pol dana. Radi se o investiciji vrijednoj 55 milijuna kuna, a sredstva su osigurana iz EU fondova, dok manji dio od 5,5 milijuna kuna financira Općina Vidovec. 

- Ono što me posebno veseli jest to da smo nakon dugog niza godina krenuli u izgradnju dječjeg vrtića, a vrijednost te investicije je 12,2 milijuna kuna plus oprema 1,8 milijuna kuna - rekao je načelnik Hranić i dodao kako će se novi vrtić prostirati na 1200 m2 te da će se u njega moći smjestiti oko 160 djece, a novost je i jaslička skupina.

Svim prisutnima obratio se i dožupan Varaždinske županije Tomislav Paljak koji je svima čestitao Dan općine Vidovec i rekao: "Čovjek kada ovako malo sluša, shvati da doista u ovoj općini nema nikakvih problema. Također, drago mi je da govorite u kategorijama od 10 milijuna pa nadalje, jer ljudi kad spominju te cifre vrlo često nisu svjesni što to znači. Kada bi ovdje pred vas stavili milijun kuna, onda biste možda shvatili koliko je to novaca i što sve treba napraviti da bi se došlo do toga". Tko je sve došao i kako je to izgledalo na svečanoj sjednici, pogledajte u nastavku:

 

 

 

Komentari