donosimo popis pobjednika

Foto - Više od 1.100 sudionika na natjecanju vatrogasne mladeži Varaždinske županije

Objavljeno: 03.07.2023. 11:03

Zadnja izmjena: 03.07.2023. 11:04

Više od 1.100 djece i mladih, njihovih voditelja, sudaca i organizatora sudjelovalo je u nedjelju na 14. natjecanju vatrogasne mladeži Varaždinske županije na stadionu Sloboda u Varaždinu.

Na natjecanju, koje je održano u organizaciji Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, a pod pokroviteljstvom Županije, snagu i vještine odmjerile su 83 ekipe. Natjecali su se u četiri kategorije, djevojčice i dječaci od 6 do 12 godina u kategoriji vatrogasni pomladak, a djevojke i mladići od 12 do 16 godina u kategoriji vatrogasna mladež. Svaka ekipa morala je pokazati umijeće, spretnost i brzinu u dvije vježbe te štafetnoj utrci na 400 metara.   

- U Varaždinskoj županiji imamo 302 naseljena mjesta i čak 120 dobrovoljnih vatrogasnih društava, što potvrđuje da smo kolijevka hrvatskog vatrogastva. No, to potvrđuje i broj sudionika na ovom natjecanju. Veseli me što postoji tako veliki interes za vatrogastvo među djecom i mladima, kod kojih se i putem ovakvih natjecanja gradi osjećaj solidarnosti te ih se priprema da u budućnosti pomažu svojim ugroženim sugrađanima  - rekao je župan Anđelko Stričak. 

Dodajmo da su istovremeno održane i tradicionalne Vatrogasne igre, na kojima su prijavljene ekipe snage i vještine odmjerile u četiri igre, a pritom su osvojili i nagrade.  Prvo mjesto u kategoriji mladež – djevojke osvojile su članice DVD-a Visoko, a u kategoriji mladež – mladići DVD Tužno. Najbolji u kategoriji pomladak – djevojčice bile su članice DVD-a Donja Voća 1, a u kategoriji pomladak – dječaci DVD Vidovec. 

Rezultati 14. natjecanja vatrogasne mladeži Varaždinske županije: 

I. VATROGASNI POMLADAK (djeca 6 – 12 godina) 

  • Dječaci: 
  1. DVD Remetinec 
  2. DVD Vrtlinovec 
  3. DVD Završje 
  • Djevojčice: 
  1. DVD Remetinec 
  2. DVD Struga 
  3. DVD Vidovec 

II. VATROGASNA MLADEŽ (mladi 12 – 16 godina) 

  • Mladići: 
  1. DVD Donja Voća 
  2. DVD Novi Marof 
  3. DVD Remetinec 
  • Djevojke: 
  1. DVD Tuhovec 
  2. DVD Hrženica 
  3. DVD Varaždinske Toplice 

Komentari