Grebengradski streličari

Foto - Više od 160 streličarki i streličara natjecalo se ovog vikenda u Novom Marofu

Objavljeno: 01.07.2024. 17:32

Zadnja izmjena: 01.07.2024. 17:36

U Sportskom parku u Novom Marofu ovog vikenda bio je održan Srednjeeuropski kup u streličarstvu te Prvenstvo Hrvatske na otvorenom za mlađe uzrasne kategorije, a unatoč visokim temperaturama, na natjecanjima je sudjelovalo više od 160 streličarki i streličara, izvijestili su iz Grada Novog Marofa.

U organizaciji Grebengradskih streličara u subotu je održan Srednjeeuropski kup u streličarstvu, a uz domaće natjecali su se i predstavnici iz Slovenije, Austrije, Mađarske, Slovačke, Češke, Rumunjske i Srbije. Turniru su prisustvovali gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač, koji je jedan od osnivača streličarskog kluba Grebengradski streličari i predsjednik Hrvatskog streličarskog saveza - Darko Uidl. Natjecalo se u kategorijama kadeta (U18), juniora (U21) i seniora u stilu zakrivljenog, složenog i golog luka priznatih od strane Svjetske i Europske streličarske federacije, a što se domaćih predstavnika tiče, u kategoriji golog luka (U18), prvo mjesto, odnosno zlata vrijedan rezultat, ostvario je Lovro Petrinjak, dok je u kategoriji složenog luka (U18) Nika Žugec osvojila četvrto mjesto. 

U nedjelju je održano Prvenstvo Hrvatske na otvorenom za mlađe uzrasne kategorije, a streličarke i streličari natjecali su se u U11, U13 i U15 kategorijama u muškoj i ženskoj konkurenciji u stilu zakrivljenog, složenog, golog, tradicionalnog i dugog luka. Od domaćih predstavnika, u ženskoj U15 kategoriji golog luka Izidora Vuger bila je prva, dok je Lana Horvatić osvojila drugo mjesto. U muškoj U13 kategoriji golog luka najbolji rezultat ostvario je Vid Marenčić osvojivši odlično treće mjesto, izvijestili su iz Novog Marofa.
 

Komentari