stadion sloboda

Foto - Više od 300 mališana sudjelovalo na 21. Olimpijadi dječjih vrtića

Objavljeno: 23.05.2023. 10:54

Zadnja izmjena: 23.05.2023. 11:04

Na Varaždinskom stadionu Sloboda održana je 21. Olimpijada dječjih vrtića Varaždinske županije.

Natjecalo se više od 300 mališana, dječaka i djevojčica, iz 8 vrtića koji su svoje sportske talente pokazali u mnogobrojnim sportskim disciplinama. Na ovogodišnjoj olimpijadi sudjelovalo je 8 vrtića: DV Zeko - Trnovec, DV Zeko - Cestica, DV Suncokret - Sveti Đurđ, DV Smjehuljica - Ludbreg, DV Ivančice - Ivanec, DV Dječji svijet - Varaždin, DV Bambi - Sračinec i DV Bambi - Petrijanec. Olimpijski festival je otvorila je zamjenica župana Silvija Zagorec.

- Pravo je zadovoljstvo prisustvovati ovom sportskom događaju za koji su se djeca marljivo i s veseljem pripremala. Zahvaljujem organizatorima koji već 21 godinu održavaju ovu manifestaciju kroz koju promiču olimpijske ideale kao što su timski rad, poštivanje pravila igre, poštivanje drugih natjecatelja te samopoštovanje. Zahvaljujem i odgojiteljima i odgajateljicama koje usmjeravaju, bodre i potiču djecu da se bave sportom, a naravno i roditeljima koji s tribina navijaju i prate nastup svoga djeteta te su im najveća podrška - rekla je Zagorec.

Predsjednik Saveza športova Varaždinske županije Krešimir Čop, organizator ovogodišnjeg natjecanja, naglasio je važnost sporta u odgoju djece. Na svečanom otvorenju 21. Olimpijade dječjih vrtića Varaždinske županije posebno priznanje za postignuća i promociju Varaždinske županije uručeno je Jani Koščak, varaždinskoj atletičarki i članici Atletskog kluba Sloboda.

Komentari