16 zborova

Foto - Više od 500 umirovljenika na susretu zborova Matice umirovljenika u Varaždinu

Objavljeno: 18.10.2022. 14:15

Zadnja izmjena: 18.10.2022. 14:16

Pjesmom "Dobro mi došel prijatelj" u izvedbi Mješovitog pjevačkog zbora Udruge umirovljenika Općine Mali Bukovec danas je u Areni Varaždin započeo 8. susret pjevačkih zbora Matice umirovljenika Hrvatske.

Riječ je o tradicionalnom susretu čiji je domaćin ovaj put bio Savez udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije, a otvorila ga je zamjenica župana Silvija Zagorec. Nastupilo je 16 pjevačkih zborova iz svih dijelova Hrvatske. Više od 500 sudionika i njihovih pratitelja nisu se međusobno natjecali, nego je Susret bio prigoda da udruge umirovljenika prikažu dio kulturnog stvaralaštva kojeg provode u okviru svojih brojnih aktivnosti.

- Posebno je zadovoljstvo što je domaćin ovog susreta Varaždinska županija, u kojoj smo ponosni na glazbenu tradiciju i Glazbenu školu u Varaždinu koja je poznata upravo po zborskom pjevanju. Drago mi je na licima naših umirovljenika vidjeti osmijehe, vedrinu i optimizam, koji pokazuju da se u svojim umirovljeničkim danima bave aktivnošću koja ih veseli. Uživali smo u prekrasnim izvedbama zborova koji su pjevali iz sveg srca. Vjerujem da će svi sudionici iz naše županije otići s prekrasnim iskustvom i dojmovima - rekla je Zagorec.

Komentari