velik interes djece i mladih

FOTO: Više od polovice školaraca u Visokom u vatrogascima - Općina im zato priredila darove

Objavljeno: 27.12.2018. 10:31

Zadnja izmjena: 27.12.2018. 10:32

Velik broj djece osnovnoškolskog uzrasta s područja Općine Visoko aktivno je u radu tamošnjih dobrovoljnih vatrogasnih društava, DVD-ova Visoko, Čanjevo i Presečno Visočko.

Nisu izostali ni uspjesi na vatrogasnim natjecanjima, a kako bi im se na prigodan način zahvalilo, po prvi je puta u organizaciji općinske Vatrogasne zajednice i same Općine održano druženje i podjela prigodnih darova.

– U suradnji s Vatrogasnom zajednicom općine Visoko, u kojoj imamo četiri DVD-a s onim u Đurinovcu, došli smo na ideju, budući da su ekipe djece i mladeži u našim DVD-ima bile zaista aktivne i sudjelovale na natjecanjima tijekom cijele godine, da za njih organiziramo druženje, podijelimo skromne darove , čestitamo im i zahvalimo na svemu što rade za nas – rekao je načelnik Općine Dragutin Mateković koji je i sam čestitao djeci na njihovim uspjesima te zahvalio na trudu i angažmanu.

Aktivno više od polovice školaraca

Na natjecanjima kroz godinu bilo je aktivno 80-ero djece, a to znači da je u vatrogastvo uključeno više od polovice školaraca. Tako su djeca pomlatka DVD-a Visoko ove godine sudjelovala na natjecanjima u Novom Marofu, Presečnu Visočkom, na međuopćinskom natjecanju u Brstecu, zatim u Hrženici, Donjoj Voći. Ostvarili su vrlo dobre rezultate. Primjerice, u Brstecu su bili četvrti, u Presečnu Visočkom prvi, a u Novom Marofu od 106 ekipa zauzeli su 13. mjesto.

– Vatrogastvo u Visokom ima dugu tradiciju, nedavno smo proslavili i 125. obljetnicu DVD-a Visoko. Želja nam je da našu djecu i mlade dodatno motiviramo, da ih zadržimo u vatrogastvu – istaknuo je Mateković te dodao da, unatoč manjem broju djece na tom području, što se tiče vatrogastva trend je pozitivan.

– Kad su u pitanju vatrogastvo i mladi naraštaj, mislim da idemo uzlaznom putanjom. Iako nam ukupan broj djece na području općine pada, zahvaljujući roditeljima te voditeljima koji djecu vode na vježbe i natjecanja, broj mladih vatrogasaca raste – zaključio je načelnik Općine Mateković.

Komentari