grad lepoglava

Foto - Vježbom 'Potres-2024' Stožer civilne zaštite Grada Lepoglave pokazao je visoku razinu spremnosti

Objavljeno: 29.06.2024. 13:25

Zadnja izmjena: 29.06.2024. 13:25

U četvrtak je u prostoru zgrade i u dvorištu zgrade gradske uprave Grada Lepoglave Stožer civilne zaštite Grada Lepoglave održao vježbu „Potres-2024”.

Riječ je o pokazno-terenskoj vježbi operativnih snaga iz sustava civilne zaštite s područja Grada Lepoglave u kojoj su sudjelovali članovi DVD-a Lepoglava, DVD-a Kamenica, DVD-a Višnjica, IDVD-a Kaznionice u Lepoglavi,  Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanica Varaždin, Gradskog društva Crvenog križa Ivanec, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske Županije, Područnog ureda civilne zaštite Varaždin i Policijske postaje Ivanec s tematikom gašenja požara, evakuacije i spašavanja nakon potresa iz upravne zgrade Grada Lepoglave. Nakon vježbe svi sudionici održali su analizu provedene vježbe kojom je utvrđeno da je vježba dobro i uspješno odrađena sukladno Elaboratu vježbe. Gradonačelnik Marijan Škvarić nadgledao je vježbu, izrazivši potom zadovoljstvo zbog njezine uspješnosti.

– Ovakve vježbe pokazuju nam da su naše operativne snage itekako spremne za krizne situacije i da možemo računati na njih. Znamo od kolike je važnosti da svi sudionici budu osposobljeni, da znaju svoje zadatke i da, ono što je naša dužnost, smanjimo žrtve, da smanjimo stradale u slučaju katastrofe na području grada Lepoglave. Zahvaljujem vam se na vašem predanom radu, angažiranosti i požrtvovnosti – rekao je gradonačelnik Škvarić.

Komentari