ŽENSKI RUKOMETNI KLUB KOKA

FOTO: Vladimir Canjuga, trener ŽRK Koka: "Treba i u slaboj utakmici pobijediti!"

Objavljeno: 09.05.2019. 23:03

Zadnja izmjena: 09.05.2019. 23:34

U posljednjem kolu 1. HRL za žene rukometašice ŽRK Koka pobijedile su sastav ŽRK Zrinski 29:28 i tako osigurale visoku četvrtu poziciju. Ovaj uspjeh tim je već što se ŽRK Koka u ovu sezonu ušla s pomlađenim sastavom, a i treće mjesto je bilo vrlo blizu.

Bio je to težak susuret u kojem su gošće uz bučnu podršku svojih navijača vodile na kraju prvog poluvremena a utakmica je do samog kraja bila neizvjesna. 

- Cijeli tjedan sam upozoravao cure da će ovo biti izuzetno teška utakmica iz nekoliko razloga, izjavio je nakon utakmice trener ŽRK Koka Vladimir Canjuga. - One nemaju nikakav pritisak jer su sigurno šeste, a mi imamo pritisak da moramo pobijediti ili ne izgubiti da ostanemo četvrti, te kako nas Sesvete u međusobnom omjeru ne bi prešle. Znao sam što se bude dogodilo ali gledajući ovih dana što dogodilo Barceloni, Ajaxu a prije toga u rukometu PSG-u i Segedu imam opravdanje da je tako nešto moguće i kod naših cura koje su amaterke. Ali opet im zamjeram za prvo poluvrijeme, u kojem smo imali 12 tehničkih grešaka u napadu i 7 krivih šuteva. Mi smo u drugom poluvremenu anulirali u pet minuta prednost rukometašica Zrinskog i to rezultatom 5:1. Igrale su maestralno i onda su se opet ugasile. Nije bilo raspoložene igračice, na valove su to bile Jelena Blaži, pa se probudi malo Katarina Mrazović, pa se ugasi, onda se Ćurić pojavi u napadu, Domjan nije bilo nigdje u napadu, a bila je naš najbolji igrač. Dobro su je zatvorile, a ostale igračice to nisu koristile. Jako je loša bila obrana u drugom poluvremenu, kada se lomila utakmica. Jalušić je odigrala lošu utakmicu. Ako su iskusnije igračice podlegle pod utjecaj, onda od kuda mi pravo da prozivam mlađe igračice koje imaju 19 i 20 godina. Ali uspjeli smo se izvući i čestitke curama, bez obzira što sam ih špotao cijelu utakmicu. Treba i u slaboj utakmici pobijediti. Pogotovo Zrinski, vidjeli ste došli su sa stotinjak glasnih navijača, bubnjevima pa su se osjećali kao u Čakovcu. Bilo bi mi izuzetni žao da smo ovaj međužupanijski susjedski derbi izgubili, zaključio je Canjuga.

Kako je prvenstvo gotovo, a u polufinalu Kupa Varaždinke su izvukle Podravku već se može podvući crta i rekapitulirato sezonu.

- Već mogu reći da je sezona vrlo uspješna, naglasio je Canjuga. - Imali smo velike promjene u sastavu, ljetos nam je otišla kompletna vanjska postava, pa Tušek koja se sada vraća, pa smo ostali i bez Mastić, pa se prva golmanica Papac povrijedila, Helena Šegota i na sve to da mi budemo četvrti to je zaista izvanredan rezultat. Očekuje nas puno posla jer vjerojatno se nećemo pojačavati, ove cure bi se još trebale kaliti sljedeće godine. Usponi i padovi su danak odrastanja. Ponosni smo što opet idemo na završnicu Kupa, imali smo nesreću što smo izvukli Podravku. Međutim, probat ćemo se ne izblamirati i pružiti kakav-takav otpor, iako je Podravka apsolutni favorit. Kad cijelu priču zaokružimo moram reći da nam je treće mjesto bilo izuzetno blizu. Sjetimo se da smo u Varaždinu, ružno je za reći, ali zapravo bili pokradeni protiv Bjelovara, a to nam se dogodilo i u Bjelovaru kad smo izgubili bod u izravnom susretu  za treće mjesto. Ali to bi bilo zaista nevjerojatno da smo i treću godinu zaredom treći s pomlađenom i neiskusnijom ekipom, ukratko je saženo sezonu Canjuga.

Komentari