evo gdje

Foto - Vozači, oprez! Postavljena nova kamera za nadzor brzine u jednoj našoj općini

Objavljeno: 24.10.2022. 12:07

Zadnja izmjena: 24.10.2022. 13:00

Temeljem inicijative mještana i dostavljene peticije za postavljanje mjernih uređaja za brzinu u Općini Ljubešćica, na sjednici Vijeća za prevenciju kriminaliteta Općine Ljubešćica donesen je Zaključak o potrebi nabave mjernih uređaja prvenstveno radi velike frekvencije kamiona na predmetnoj dionici.

Nakon ishođenja potrebne dokumentacije od strane nadležne Policijske postaje Novi Marof, Hrvatskih cesta i HEP ODS, Općina Ljubešćica pokrenula je postupak nabave kučišta, nosača i pripadajuće opreme za smještanje stacionarnog radarskog uređaja za mjerenje brzine vozila.

Nabava kučišta u vrijednosti od 42 tisuće kuna donacija je dioničkog društva KAMING iz Ljubešćice, trošak priključka i samih radova u vrijednosti od 15 tisuća kuna financirala je Općina Ljubešćica, dok je postava nadzornih kamera u nadležnosti MUP-a.

Radi sigurnosti svih sudionika u prometu iz Općine pozivaju mještane na dodatni oprez i prilagođavanje brzine kretanja motornim vozilima, te podsjećaju na ograničenje od 50 km/h u naseljenim područjima.

Komentari