Provjera opreme

FOTO: VZO CESTICA Vatrogasci po jedanaesti put provjerili rad vatrogasne opreme

Objavljeno: 08.10.2019. 13:54

Zadnja izmjena: 08.10.2019. 13:54

Tradicionalna redovita provjera vatrogasne opreme vatrogasnih društava koja djeluju u sklopu VZO Cestica održana je u nedjelju, 6. listopada na rijeci Dravi, nasuprot ribičke kućice u Velikom Lovrečanu.

Ovo je jedanaesti put zaredom da je održana provjera, a uzvodno od lovrečanskog mosta prvi su bili vatrogasci DVD-a Gornje Vratno, a potom DVD Gradišće, Babinec, Križovljan Cestica, Lovrečan Dubrava i DVD Virje Križovljansko.

Sudjelovalo je 37 vatrogasaca a uz šest navalnih i dva kombi vozila bila je i kompletna vatrogasna oprema za gašenje i spašavanje. S lovrečanskog mosta provjeru ispravnosti vatrogasnih štrcaljki sa zanimanjem su promatrali mještani susjednih naselja.

Nakon  održane provjere izvješće je podnio zapovjednik Milenko Biškup, a okupljene vatrogasce pozdravio je Danijel Korotaj, potpredsjednik VZO Cestica. Zahvalu članovima VZO Cestica na osposobljavanju i uvježbavanju vatrogasaca za gašenje požara, i spašavanje ljudi i imovine kao i za brige o tehničkoj ispravnosti vozila i opreme izrekao je načelnik općine Cestica Mirko Korotaj.

Komentari