dodjela ugovora

Foto - Za 67 programa u kulturi Županija je izdvojila 206 tisuća eura

Rezultat je to drugog Javnog poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi Varaždinske županije...
Objavljeno: 23.02.2024. 10:47

Zadnja izmjena: 23.02.2024. 13:47

Foto: Boris Matijašec

Varaždinske barokne večeri, Zeljarijada,  KVART festival,  programi za djecu i mlade te ustanova i kulturno-umjetničkih društava, dio su ukupno 67 programa u kulturi koji će u 2024. godini biti održani uz financijsku podršku Varaždinske županije.

Rezultat je to drugog Javnog poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi Varaždinske županije, putem kojeg je, sukladno prijedlogu Kulturnog vijeća, dodijeljeno 206 tisuća eura, što je 16.330 eura više nego prethodne godine.

- Značajno smo podigli financijska sredstva u odnosu na 2022. te iznos koji dodjeljujemo iznosi 206 tisuća eura. To je povećanje od 72 posto u odnosu na 2022. godinu. Programi su raznoliki i sadržajni. Imamo kvalitetne čuvare kulture i kulturne baštine - rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Vesna Pascuttini-Juraga, predsjednica Kulturnog vijeća Varaždinske županije istaknula je kako će sredstva ove godine ići u svaki kutak županije.

- To su programi koji će svojim radom pokriti različite kulturne djelatnosti. Prvenstveno je cilj financiranje tradicijskih običaja, ali isto tako i folklorna društva, kulturno-umjetnička društva. Isto tako kultura će na ovaj način biti dostupna svima. I u najmanja mjesta Varaždinske županije također će ići sredstva za kulturnu baštinu i očuvanje tradicijske kulture - zaključila je. 

Komentari