donosimo detalje

Foto - Za male komunalne akcije u varaždinskom participativnom proračunu 300 tisuća eura

Objavljeno: 15.02.2024. 13:32

Zadnja izmjena: 15.02.2024. 13:32

Za male komunalne akcije koje su predložili građani Varaždina odazvavši se na poziv da sudjeluju u participativnom dijelu proračuna tijekom 2024. godine bit će utrošeno 300 tisuća eura, istaknuli su danas zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković te privremena pročelnica UO za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća Anica Mušanović.

Već treću godinu za redom provodi se projekt participativnog proračuna, navela je uvodno pročelnica Mušanović te dodala kako je pristiglo ukupno 177 prijedloga. O projektima koji će biti financirani govorio je zamjenik Marković.

- Odlučili smo ove godine odvojiti na posebnom mjestu 300 tisuća eura za prijedloge koji pridonose dobrobiti šire zajednice. Među prijedlozima bilo je najrazličitijih, od uređenja cijelih ulica pa do sitnih zahtjeva poput postavljanja stupića i prometnih znakova – rekao je Marković najavivši da će kompletna lista prijedloga s odgovorima biti objavljena na internetskoj stranici Grada Varaždina.

Marković je zatim objavio popis malih komunalnih akcija za unapređenje života u gradu. To su, između ostalih, uređenje Malog placa, idejni projekt na temelju provedene akcije „Bok susedi“ i ankete građana. Zatim u suradnji sa školama i na prijedlog udruge Varaždinski biciklisti Natkriveni biciklistički parkinzi kod osnovnih škola. U Zbelavi će se financirati izgradnja sportskog igrališta, a izradit će se i projekta dokumentacija za šetalište, odnosno Parko sv. Ane.

Komentari