Međimurska županija

Foto - Za razvoj turističkih potencijala Međimurja dodijeljeno oko 267 tisuća eura potpora

Objavljeno: 03.06.2024. 12:41

Zadnja izmjena: 03.06.2024. 12:43

Na imanju obitelji Hažić u Jurovčaku upriličena je dodjela ugovora međimurskim tvrtkama, pojedincima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima kojima Međimurska županija potiče razvijanje turističkih projekata i razvoj novih turističkih proizvoda na svom području.

Dodijeljeno je 20 ugovora ukupne vrijednosti 60 tisuća eura, što je najviše dosad, ističu iz Međimurske županije. Župan Matija Posavec je naglasio:

- Programom Županije koji danas ponovo predstavljamo, tijekom proteklih godina podržali smo 200-tinjak projekata naših vrijednih ljudi, a brojke kažu da smo na pravom putu jer smo u prošloj godini zabilježili više od 220 tisuća noćenja, te 7.4 tisuće gostiju više nego 2022. godine. Njegujemo paralelne razvojne smjerove i u turizmu, zato predano ulažemo i u interpretacijske centre ciljem našega kraja kojima predstavljamo veliko bogatstvo naše tradicije.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović pojasnio je da je novi ciklus županijskih bespovratnih potpora namijenjen OPG-ima, obrtima, turističkim društvima i fizičkim osobama registriranima za pružanje usluga smještaja i ugostiteljstvo, te da minimalni iznos otpore iznosi 2.5 tisuća eura, a maksimalni 10 tisuća eura.

Komentari