natjecanje u robotici

Foto - Zahvaljujući Emanuelu Tukaču, još dvije srebrne medalje stigle u našu županiju

Objavljeno: 06.09.2022. 11:51

Zadnja izmjena: 06.09.2022. 11:51

Varaždinska županija biti će domaćin 4. Europskog natjecanja u robotici sljedeće godine - najavljeno je to na današnjoj konferenciji za medije na kojoj je i Emanuelu Tukaču dodijeljena nagrada povodom osvajanja dviju srebrnih medalja.

Medalje je osvojio u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji  na Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi koja se održala krajem kolovoza u Bernu. Tom je prigodom najavljeno i domaćinstvo Varaždinske županije 4. po redu Europskom natjecanju u robotici od 7. do 10. lipnja slijedeće godine.

- Emanuel je inače naš česti gost što govori u prilog k tome da su njegovo znanje, talent i upornost potvrđeni na prestižnim natjecanjima. Također želim naglasiti kako je Emanuelu ovo 3. srebrna medalja, budući da je drugo mjesto osvojio i iz informatike, na međunarodnom informatičkom natjecanju održanom u Sjedinjenim Američkim Državama. Ovo je već 18. medalja ove godine koju su osvojili naši učenici na međunarodnim natjecanjima, ukupno njih  15, a želim istaknuti kako imamo i 33 državna prvaka - rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek je istaknuo kako Centri izvrsnosti Varaždinske godine ove godine obilježavaju 15 godina svoga rada i djelovanja. Dodali su i kako je zamjenik voditelja za međunarodnu suradnju i znanstveni rad Europskog Talent Centra Hrvatska Robert Kelemen izabran u Glavni odbor Europskog vijeća za darovite (ECHA) .

Komentari