županijska palača

Foto - Zamjenica župana održala prijem za brončanu Lanu Krog

Objavljeno: 30.12.2022. 19:32

Zadnja izmjena: 30.12.2022. 19:32

Učenica Prve gimnazije Varaždin Lana Krog vratila se s 19. Međunarodne prirodoslovne olimpijade mladih (International Junior Science Olympiad – IJSO) održanoj početkom prosinca u Bogati u Kolumbiji okrunjena brončanom medaljom.

Tim povodom u Županijskoj palači za Lanu Krog upriličen je prijem. Sukladno Skupštinskoj Odluci o nagrađivanju učenika i studenata za posebna postignuća na međunarodnim natjecanjima učenica Lana nagrađena je novčanim iznosom od 2000 kuna za osvojenu brončanu medalju.

- Ova medalja koju je Lana osvojila samo potvrđuje koliko je ona dobra u svom prirodoslovnom znanju. Osim što je svoje roditelje učinila ponosnima, sebe ispunjenom, obogatila je i naše društvo. Međutim, ovakvih rezultata, bez ogromnog Laninog truda, odricanja roditelja ne bi bilo da nemamo dobro posložen obrazovni sustav, nastavnike, profesore, mentore, ravnatelje koji izvrsno rade s našim učenicima. Svi mi tu postojimo zbog naših mladih, naše budućnosti - rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Lana je dodala kako ovakav uspjeh nije očekivala, a pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek naglasio je kako je ovo 19 medalja koju su naši učenici donijeli s nekog međunarodnog natjecanja.

Komentari