camperion

Foto - Zamjenik gradonačelnika posjetio polaznike ljetnog kampa kod Drave

Objavljeno: 13.07.2022. 18:55

Zadnja izmjena: 13.07.2022. 18:55

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković posjetio je polaznike ljetnog kampa Camperion, višednevnog edukacijsko-rekreacijskog programa u prirodi koji se već nekoliko godina zaredom u organizaciji Udruge Virtus održava uz rijeku Dravu.

U kampu borave školska djeca 6., 7. i 8. razreda osnovnih škola s područja Varaždina i Varaždinske županije, a glavni koordinator programa Camperion je Patrik Majcen. Cilj je kroz timske aktivnosti djecu naučiti tehnikama preživljavanja u divljini i osnovama ekologije, prirode i biologije. Polaznici mogu upoznati zaštićeno područje Drave, promatrati zaštićene ptice te upoznati svijet gmazova i vodozemaca. Također, timskim pristupom djeca uče i o međusobnom pomaganju, uvažavanju, poštivanju te razvijanju kritičkog mišljenja, što su bitne sastavnice građanskog odgoja.

- U koordinaciji s udrugama koje se bave ekologijom, rekreacijom, koje educiraju i potiču mlade da razviju vještine i znanja koja su im korisna za suživot s drugima te za aktivno i uspješno sudjelovanje u zajednici, usmjerit ćemo provođenje projekta Beli kipi. Stvarno je lijepo i pohvalno vidjeti mlade kako borave u prirodi, kampiraju, druže se, igraju društvene igre i najvažnije, niti jedno dijete za to vrijeme nije imalo u rukama mobilni telefon, već su uživali u provođenju zajedničkog vremena. Upravo ovi trenuci su ključni u njihovom odrastanju - rekao je Miroslav Marković.

Komentari