Najranija Rabuzinova djela

FOTO: Započeli 4. Rabuzinovi dani u Novom Marofu

Započeli su 4. Rabuzinovi dani u Novom Marofu na kojima posjetitelji imaju priliku vidjeti najranija i nepozanta djela Ivana Rabuzina. 
Objavljeno: 23.03.2019. 11:13

Zadnja izmjena: 23.03.2019. 11:16

Započeli su 4. Rabuzinovi dani u Novom Marofu na kojima posjetitelji imaju priliku vidjeti najranija i nepozanta djela Ivana Rabuzina. 

- Drago nam je da svake godine imamo za ponuditi nešto novo, a ove godine je to Rabuzinovo slikarstvo prije faze formiranja poznatog slikarskog izričaja - rekao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Nekoliko biografskih rečenica o Rabuzinovom životu i umjetničkom stvaralaštvu kazala je umirovljena muzejska savjetnica Mirjana Dučakijević. - Odlazio je u prirodu i imao je neobičan način na koji je slikao, a to je bogati impasto, dosljedni način nanošenja boja. U početku nije znao ništa o bojama i bio je sramežljivi zagorski dječačić koji je završio stolarski zanat. Kada se 1948. godine vratio u Ključ nikada ga više nije napuštao - rekla je Dučakijević.

Osim otvorenja izložbe, posjetiteljii su uživali i u pogledu na balon na vrući zrak oslikan Rabuzinovim motivom „Svečanost cvijeća“. Kao i svake godine veliku znatiželju ljudi pobuđuje kuća/galerija Ivana Rabuzina u Ključu, stoga će i ove godine organizirati posjet uz prethodnu najavu u Turističkoj zajednici grada Novog Marofa.

Organizatori 4. Rabuzinovih dana su Pučko otvoreno učilište Novi Marof, Turistička zajednica grada Novog Marofa i Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof u suradnji s Rabuzinovom obitelji.

Komentari