Od 24. do 27. travnja

FOTO: Započeli Dani Centara izvrsnosti u Prvoj gimnaziji Varaždin - 2 tisuće učenika i vodeći stručnjaci iz Europe

U Prvoj gimnaziji Varaždin danas se održavaju Dani Europskog centra za darovite - Centara izvrsnosti Varaždinske županije koji je započeo 2. festivalom informatike.
Objavljeno: 24.04.2019. 09:42

Zadnja izmjena: 24.04.2019. 09:54

U Prvoj gimnaziji Varaždin danas se održavaju Dani Europskog centra za darovite - Centara izvrsnosti Varaždinske županije koji je započeo 2. festivalom informatike, a cilj je promicanje sustavnog rada s darovitom djecom.

Dani Centara izvrsnosti trajat će od srijede do subote 27. travnja, a održana će biti tri festivala - iz informatike, matematike i šaha, na kojima će se okupiti oko 2 tisuće učenika iz Varaždinske županije, te brojnih drugih hrvatskih županija kao i iz Slovenije. Vrhunac događanja je u petak kada će biti održana 1. međunarodna tematska konferencija 'Rad s visokomotiviranim učenicima', na kojoj će predavanja održati devet vodećih stručnjaka u Europi za rad s darovitom djecom. - Veseli me što smo ugostili goste iz 15. gimnazije Zagreb i napraviti jedno malo natjecanje između naše i njihove ekipe. - kazala je ravnateljica Prve gimnazije Janja Banić. - Ovime želimo podići atmosferu oko onih najboljih u područjima kojima je danas nezamisliv društveni razvoj, kao što je informatika - dodao je dožupan Tomislav Paljak

 

Komentari