TRODNEVNA MANIFESTACIJA

Foto - Započeli Dani ljeta u Trnovcu Bartolovečkom

Manifestacija obuhvaća zabavne i vjerske sadržaje, a poprimit će i sportski karakter jer se ove godine obilježava 75. rođendan NK Trnje Trnovec...
Objavljeno: 06.08.2021. 09:00

Zadnja izmjena: 06.08.2021. 09:01

Foto: Dino Možek

Proštenjem Majke Božje Snježne u četvrtak je započela tradicionalna trodnevna manifestacija "Dani ljeta u Trnovcu".

Manifestacija je to koja obuhvaća zabavne i vjerske sadržaje, poprimit će i sportski karakter jer se ove godine obilježava jubilarni 75. rođendan NK Trnje Trnovec. Uz načelnicu Općine Trnovec Bartolovečki Vericu Vitković i predsjednika Općinskog vijeća Dalibora Juraka, otvorenju ove manifestacije prisustvovale su i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec te saborska zastupnica Natalija Martinčević.

Načelnica je istaknula kako se ovom manifestacijom slavi velik blagdan, blagdan trnovečke župe Majke Božje Snježne. – Nastojali smo okupiti što više naših mještana i gostiju iz okolnih mjesta, naravno, koliko su nam epidemiološke mjere dozvoljavale. Dobrodošli su svi, a pripremili smo ponešto za svakoga – rekla je načelnica, dodajući kako je u općini Trnovec Bartolovečki aktivan velik broj udruga civilnog društva na što je vrlo ponosna jer svi oni doprinose razvoju društvenog i kulturnog života.

U sklopu Proštenja Majke Božje Snježne u četvrtak se od prijepodnevnih sati u trnovečkoj župnoj crkvi služila sveta misa, a poslijepodne je bilo rezervirano za tradiciju, kulturu, glazbu i dobru hranu. Udruga žena Trnovečko srce prezentirala je izradu nadaleko poznate Trnovečke makovnjače, a tijekom poslijepodneva ekipe mjesnih odbora pripremale su gulaš koji se nakon ocjenjivanja besplatno dijelio okupljenim građanima.

Komentari