Grad Lepoglava

Foto - Započeli radovi na zgradi DVD-a Višnjica vrijedni više od 530 tisuća eura

Objavljeno: 22.05.2024. 12:21

Zadnja izmjena: 22.05.2024. 12:21

U Vatrogasnom domu Višnjica održana je početna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade Dobrovoljnog vatrogasnog društva Višnjica na adresi Donja Višnjica 2B, Donja Višnjica, Lepoglava”, financiranog iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026.

Kako ističu iz Grad Lepoglave, ukupna vrijednost projekta iznosi oko 533 tisuće eura, pri čemu Europska unija projekt sufinancira s oko 222 tisuće eura bespovratnih sredstava, dok je Grad Lepoglava osigurao preostalih 310 tisuća eura. Gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuo je cilj da se osiguraju adekvatni uvjeti za sva vatrogasna društva s područja grada Lepoglave – DVD Lepoglava, DVD Kamenica i DVD Višnjica. 

– Za DVD Kamenicu smo ove godine napravili drugu fazu, za DVD Lepoglavu planiramo se javiti na natječaj koji će biti raspisan krajem ove godine, za to imamo već građevinsku dozvolu i projekt je spreman, a u Višnjici je u tijeku provođenje programa Energetska učinkovitost na zgradi DVD-a. Prema tom projektu smo zamislili da se napravi učinkoviti dom, tako da ćemo izmijeniti krovište, fasadu, stolariju, riješit ćemo grijanje, planira se izgradnja i toplinske pumpe te izgradnja punionice za električna vozila – rekao je gradonačelnik.

Predsjednik DVD-a Višnjica Stjepan Križanec rekao je da Društvo broji stotinjak članova te da je osnovano 1951. godine i da se od tadašnjeg dana vodi borba za adekvatni dom i spremište. Radove izvodi tvrtka TTG.  

Komentari