u sklopu eu projekta

FOTO: Zašto je važno cjeloživotno učenje raspravljalo se danas na okruglom stolu u Park Boutique Hotelu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.08.2019. 09:58

Zadnja izmjena: 28.08.2019. 09:58

Danas se u Park Botique Hotelu održao okrugli stol „Cjeloživotno učenje kao odgovor na izazove tržišta rada“  u sklopu EU projekta „Povećanje efikasnosti i održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurske županije i Varaždinske županije“.

Ukupna vrijednost projekta je 962.987,25 kuna, što se u 100-postotnom iznosu financira iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Bjelovarsko-bilogorska županija, a partneri Međimurska i Varaždinska županija te Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske. - Projekt traje godinu i pol, a sada smo već pri kraju. Održane su radionice, okrugli stolovi i studijska putovanja te se želi prenijeti dobro iskustvo kroz razmjenu pozitivnih iskustava. Danas pričamo o važnosti cijeloživotnog obrazovanja kao odgovor na izazove na tržoštu rada - objasnio je zamjenik Robert Vugrin.

Na okruglom stolu sudjelovali su zamjenici župana Varaždinske županije Robert Vugrin, Bjelovarsko-bilogorske županije Bojana Hribljan i Međimurske županije Josip Grivec, predstavnici Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, kao i Vitomir Begović, konzultant za tržište rada, te Vitomir Tafra, znanstveni savjetnik za cjeloživotno obrazovanje. Program okruglog stola dostavljamo u privitku.

 

Komentari