Grad Varaždinske toplice

Foto - Završen ciklus edukativnih radionica u Dječjem vrtiću Tratinčica

Objavljeno: 09.02.2024. 08:20

Zadnja izmjena: 09.02.2024. 08:37

Foto: Grad Varaždinske Toplice

U vrtiću Tratinčica u Gradu Varaždinske Toplice, uspješno je završen ciklus besplatnih, interaktivnih, edukativnih radionica pod nazivom 'Izrada senzornih kutija'.

Ove radionice omogućile su roditeljima polaznika vrtića učenje osnovnih teorija o osjetilnim sustavima dječjeg tijela te pružile konkretnu podršku i materijale za rad s djecom. Radi se o projektu kojega je pokrenuo Razvojni centar VIRIBUS, koji se prijavio na natječaj te realizirao edukativne radionice, dok su sredstva za financiranje osigurana iz proračuna Grada Varaždinskih Toplica. Osnovna zadaća radionica bila je jačanje roditeljskih kompetencija iz područja senzorne integracije. Zadovoljstvo zbog uspješno završenog projekta istaknula je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

- Ovo je još jedan primjer kako zajedničkim naporima možemo poticati razvoj i obrazovanje naše djece. Ponosni smo na inicijativu Razvojnog centra VIRIBUS i radionice koje su pružile vrijedna znanja roditeljima. Nastavljamo podržavati ovakve projekte koji imaju pozitivan utjecaj na našu zajednicu. Grad će nastaviti podržavati inicijative koje unapređuju kvalitetu obrazovanja i odgajanja najmlađih sugrađana - rekla je gradonačelnica te dodala kako je projekt pružio vrijedna znanja roditeljima te ukazao na važnosti senzorne integracije.

Komentari