općina cestica

Foto - Završen Liverpoolov nogometni kamp u Cestici, najavljen i za iduću godinu

Objavljeno: 13.07.2022. 18:44

Zadnja izmjena: 13.07.2022. 18:44

Drugi ovogodišnji Liverpoolov nogometni kamp u Hrvatskoj održao se u suradnji sa nogometnim klubom Polet iz Cestice, prilikom čega je održana završna konferencija.

Inače, Liverpool FC International Academy Europe vodi službene programe treniranja mladih u regiji. Niz trodnevnih škola nogometa dostupan je za rezerviranje diljem Europe. Treneri Liverpool FC Akademije radili su s dječacima i djevojčicama u dobi od 6 do 14 godina, koristeći treninge specifične za dob kako bi usavršili tehničke, taktičke, fizičke i društvene vještine igrača koji sudjeluju. Djeca su tako mogla pokazati svoj potencijal u zabavnom, uključivom i sigurnom okruženju pod vodstvom najboljih trenera iz LFC-a.

- Na području Općine Cestica imamo četiri velikonogometna kuba i šest malonogmetnih klubova. Jako mi je drago da je došlo do organizacije ove akademije jer, uz sportsko druženje, naša djeca su se družila s djecom iz Slovenije, Bosne i drugih država te će im ovaj kraj ostati u sjećanju. Ulažemo u sport, a dogovorili smo i da će se ovaj kamp ponovno organizirati iduće godine - rekao je načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj.

Koordinator kampa Paulo Županović dodao je kako uz kamp na moru planiraju organizaciju više njih na još nekoliko lokacija diljem Hrvatske.

- Ovo je fenomenalan kraj, ljudi su odlični. Svi smo zadovoljni, imamo jako pozitivan "feedback" od trenera Engleza. Djeca na ovaj način imaju odlično iskustvo, komunikacija je isključivo na engleskom jeziku. Tri dana je trajao kamp, radili smo različite vježbe s djecom koja odrastaju, koja su u fazi tranzicije - rekao je Županović.

Komentari