atraktivni nastupi

Foto - Završen prvi Međunarodni folklorni festival COFA

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.07.2022. 09:54

Zadnja izmjena: 16.07.2022. 09:55

Nakon pet dana održavanja te nastupa mnogobrojnih folklornih skupina, završen je prvi Međunarodni folklorni festival COFA. Atraktivne folklorne nastupe pratila je publika u Varaždinu, Ljubešćici, Sračincu, Visokom i Varaždinskim Toplicama. 

Međunarodni folklorni festival COFA je održan u sklopu Svjetske međunarodne organizacije za očuvanje kulturne baštine i folklora (CIOFF).  U sklopu prvog izdanja festivala COFA uz mnogobrojne programske sadržaje te nastupe folklornih skupina održane su i mnogobrojne dječje radionice u sklopu festivalske cjeline pod nazivom Kreativni folklorni Lab.

Radionice pod nazivom “Od poslovice do zidnjaka “ te radionica čitanja “Narodne priče iz zemalja gostujućih skupina festivala COFA” privukle su mnogobrojne mališane koji su pod vodstvom Juliette Janušić iz udruge SVIMA kao programskog partnera festivala izrađivali kreativne i maštovite radove.

Direktorica Festivala Petra Golubar izrazila je zadovoljstvo protekom prvog izdanja ove manifestacije.

- Definitivno je ispunjen naš cilj, posebno kada vidimo reakciju publike i odaziv na sve programske sadržaje. Nadamo se da ćemo sljedeće godine biti još bolji. Bilo je sveukupno preko 200 sudionika ove godine. Zasad imamo lijepe povratne informacije, a sljedeće godine definitivno planiramo proširiti programske sadržaje koji će možda čak trajati i više od 5 dana - rekla je Golubar.

Komentari