održana završna konferencija

FOTO: Srednja škola Novi Marof prva u županiji realizirala energetsku obnovu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.04.2018. 12:14

Zadnja izmjena: 27.04.2018. 12:32

Foto: Luka Šalamun

Danas je u Novom Marofu održana završna konferencija projekta energetske obnove zgrade Srednje škole Novi Marof na kojoj su prisustvovali župan Radimir Čačić, Jasminka Behin, ravnateljica SŠ Novi Marof i Tomislav Ilić, predstavnik Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projekt energetske obnove Srednje škole Novi Marof financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ukupna vrijednost projekta je 1.626.790,16 kuna, od čega se iz Europskog fonda za regionalni razvoj financira 765.452,44 kune, odnosno 57,07 posto ukupno prihvatljivih troškova projekta. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU osiguralo je 345.548 kuna, a Varaždinska županija 515.790 kuna.

Prema riječima ravnateljice Jasminke Behin, na školi su se izvodili građevinski radovi, odnosno, kompletna stolarija. Također, na krovu su instalirane fotonaponske ćelije, a škola sada ima i kompletno grijanje u kombinaciji struja/plin.

- Troškovi bi trebali biti smanjeni za 73 posto, a smanjenje CO2 je 93 posto što je puno i sama ušteda, odnosno iskorištenje obnovljivih izvora energije je 67 posto - rekla je ravnateljica Behin.

U Novi Marof danas je došao i župan Radimir Čačić.

- Mi smo ponosni što je upravo ova škola prva koja je realizirala projekt energetske obnove i imamo u tijeku još radove na dvije škole: OŠ Veliki Bukovec i OŠ Franje Serta Bednja. Mi ne smijemo dozvoliti da europski novac ode i prođe, a da škole ostaju neobnovljene - rekao je župan Čačić i još jednom nadodao kako je naša županija dobila daleko najviše novaca iz EU fondova.

Komentari