općina trnovec bartolovečki

Foto - Završeni radovi u Trnovcu i Bartolovcu, načelnica Vitković najavila nova ulaganja

Objavljeno: 01.07.2022. 18:31

Zadnja izmjena: 01.07.2022. 18:32

U Trnovcu su završena uređenja dviju ulica, a u Bartolovcu unutrašnje uređenje objekta Matičnog ureda. Završene radove u petak su obišli načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković, predsjednik Općinskog vijeća Dalibor Jurak i vijećnici te predstavnici izvođača radova.

Načelnica Vitković rekla je da se nakon donošenja proračuna za 2022. godinu odmah krenulo u realizaciju projekata.

- Odmah smo prikupili dokumentaciju i proveli javnu nabavu za kompletnu sanaciju dviju prometnica u naselju Trnovec, Ulicu Ruđera Boškovića i Ulicu kralja Tomislava. Radovi su izvedeni na ukupno 650 metara. Ulice imaju biciklističko-pješačke staze, a mještani i mogućnost priključka na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu.

Ukupna vrijednost radova je 1,5 milijuna kuna, a Vitković je pritom rekla gdje se još u općini provode radovi.

- Trenutno je u fazi postupak javne nabave za izgradnju dviju novih prometnica, asfaltiranje Ulice Ivana Mažuranića te probijanje Ulice Miroslava Krleže. Ukupna procijenjena vrijednost tih dviju prometnica je 2,7 milijuna kuna i u potpunosti će se financirati iz sredstava proračun- najavila je.

Nakon prethodne energetske obnove zgrade Matičnog ureda u Bartolovcu, završni su i radovi na unutrašnjem uređenju objekta.

- Objekt će biti namijenjen za rad sportskih, kulturnih i drugih udruga, mještana naselja Bartolovec, ali i mještana ostalih naselja u općini. Za unutarnje uređenje izdvojeno je 350.000 kuna, a za kompletnu obnovu objekta koristili smo i druge izvore, odnosno sufinanciranja državnih ministarstva. U planu je i uređenje parkirnih mjesta te malog parka s travnjakom - rekla je načelnica Vitković.

Komentari