"najbolja prilika za druženje"

FOTO: Završila je petodnevna proslava Dana Općine Martijanec​​​​​​​ 

Objavljeno: 17.11.2018. 16:04

Zadnja izmjena: 17.11.2018. 16:17

Završila je proslava Dana Općine Martijanec. Tijekom petodnevne manifestacije održano je niz zabavnih i kulturnih događanja te Svečana sjednica na kojoj su, uz ostale goste, prisustvovali i saborski zastupnici iz Varaždinske županije, Božica Makar i Josip Križanić.

Od zabavnih događanja, prva je na rasporedu bila tradicionalna malonogometna utakmica ekipa Općine Sv. Đurđ i Općine Martijanec, a Udruga „Sveti Martin“ je priredila izložbu starih fotografija uz kuhano vino.

Tijekom manifestacije lokalne su udruge za goste kuhale gulaš i pekli guske na ražnju, odigrana je predstava Glumačke družine KUD-a „Gruntovec“ iz Sigeteca Koprivničkog, a nastupio je i lokalni sastav, Familly band.

Mještani su sa svojim gostima zajedno proslavili i Martinje velikom feštom u Društvenom domu u Martijancu, a u lokalnoj se Crkvi sv. Martina služila i svečana misa u zahvalu zaštitnika Općine, sv. Martina.

– Proslava se ne održava radi slavlja, nego je to uz obilježavanje značajnog datuma, najbolja prilika za međusobno druženje mještana. Ljudi se moraju družiti jer o zajedništvu ovisi i uspjeh Martijanca. Ovako mala općina s malim proračunom, prvenstveno se treba osloniti na sebe, a to nije moguće ako smo razjedinjeni ili letargični za događanja oko nas. Dobrobit mještana i bolji život iznad svake su politike i o tome se ne pregovara – rekao je načelnik Dražen Levak.

Komentari