slijedi otvorenje

Foto - Završili radovi na obnovi ludbreške kinodvorane

Objavljeno: 06.09.2022. 08:35

Zadnja izmjena: 06.09.2022. 08:37

Završili su radovi na obnavljanju ludbreške kino dvorane čije se otvorenje očekuje sljedećeg mjeseca.

U proteklih 9 mjeseci prostor je kompletno preuređen, interijer gledališta dobio je novu modernu formu što je značajno poboljšalo vidljivost, ugrađeno je 246 novih stolica, novi je strop, u prostoru je postavljena energetski učinkovita LED rasvjeta, pozornica je dobila novi drveni pod i zastore, a ispod pozornice uređen je dodatni prostor.

- Dvorana je opremljena sorroud sistemom razglasa, moguće je snimanje svih događaja u dvorani kao i live streaming. Video oprema ima čak 2 projektora, kino projektor za digitalno kino, kao i projektor za prezentacije i druge kraće sadržaje. Scenska rasvjeta ima 41 reflektor kojima se daljinski upravlja i mogu se postaviti pojedine unaprijed zadane scene tako da se rasvjeta ne mora svaki put prilagođavati. Naravno svi reflektori se mogu spustiti pomoću motora i dodatno podesiti ovisno o scenskom zahtjevu izvođača. Cjelokupni prostor je klimatiziran za veću udobnost. - objašnjava ravnatelj Centra za kulturu i informiranje Ludbreg Branko Dijanošić.

Kupnju digitalne kino opreme je uz vlastita sredstva Centra sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija. Sufinanciranje u iznosu od 300.000,00 kuna odobreno je u sklopu Javnog poziva Ministarstva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH za 2022. godinu za Gradnju, rekonstrukciju i opremanje kulturne infrastrukture.

- Budući je prvim projektom opremanja dvorane bilo predviđena sva ostala tehnika, ovdje se platio samo projektor u iznosu od 436.800,00 kuna. S obzirom na visinu dobivenih sredstava od Ministarstva kulture, obvezni smo prikazivati određeni postotak hrvatskog i europskog filma. Treba tek vidjeti kako će sve funkcionirati jer je puno novosti. Upravljanje jednim ovakvim sustavom je puno drugačije nego što smo bili navikli u našoj staroj dvorani. - svjestan je Dijanošić koji dodaje kako je završetkom obnove ispunjen inicijalni plan.

 

Komentari