EU PROJEKTI

FOTO "Zaželi bolji život u Lepoglavi i Klenovniku" na samom početku provedbe potvrdio svoju vrijednost

Objavljeno: 01.08.2020. 18:29

Zadnja izmjena: 01.08.2020. 18:41

Na području Grada Lepoglave i Općine Klenovnik prije desetak je dana započela provedba projekta "Zaželi bolji život u Lepoglavi i Klenovniku" u okviru kojeg je šest žena iz skupine teško zaposlivih osoba, pet s područja Grada Lepoglave i jedna s područja Općine Klenovnik, zaposleno na pružanju podrške i potpore starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju s područja ovih dviju jedinica lokalnih samouprava.
Kako teče provedba projekta na njegovom samom početku razgovaralo se na sastanku na kojem su se uz čelne ljude Grada Lepoglave i Općine Klenovnik – gradonačelnika Marijana Škvarića i načelnika Mladena Blaška, okupile na projektu zaposlene žene kao i predstavnice stručnih službi uključenih u njegovu provedbu. Utvrđeno je stanje na terenu te način na koji će zaposlene žene pružati pomoć i podršku starijim i nemoćnim osobama uključenima u projekt.

Istovremeno, u Lepoglavu je stigla pošiljka potrepština, a riječ je o sredstvima za osobnu higijenu korisnika pomoći te sredstvima i pomagalima za čišćenje, koja će se koristiti za održavanje prostora u kojem korisnici ove pomoći, često u vrlo lošim uvjetima, žive. 

- Projekt koji smo pokrenuli već je na samom početku provedbe pokazao svoju opravdanost i vrijednost. Starije i nemoćne osobe dobile su prijeko potrebnu pomoć, a žene koje su zaposlene na ovom projektu dobile su prigodu uključiti se u tržište rada i ostvarivati prihode koji će itekako pomoći njima i njihovim obiteljima. Korist je višestruka, a zadovoljstva je da se ona odnosi na naše sugrađane – istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić koji je zajedno sa svojim kolegom, načelnikom Općine Klenovnik Mladenom Balaškom te ženama zaposlenim na projektu sudjelovao u prihvatu, istovaru i skladištenju dostavljenih potrepština nabavljenih sredstvima kojima se projekt financira.

Sam projekt vrijedan je 524.300 kuna i realizira se bespovratnim sredstvima koje je Grad Lepoglava, kao nositelj projekta, osigurao na natječaju za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju od 2014. do 2020. godine.

Komentari