Počela Zeljarijada

FOTO: ZELJE NA VESELJE Svečano otvorena 22. Zeljarijada, glavna atrakcija bila podjela mega sarme

Danas je prigodnim programom u Vidovcu svečano otvorena 22. po redu Zeljarijada, a otvorenje manifestacije ne bi bilo potpuno bez podjele mega sarme.
Objavljeno: 21.09.2019. 16:14

Zadnja izmjena: 21.09.2019. 16:14

Foto: Dario Jurčević

Danas je prigodnim programom u Vidovcu svečano otvorena 22. po redu Zeljarijada, a otvorenje manifestacije ne bi bilo potpuno bez podjele mega sarme.

Tom je prilikom načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić istaknuo kako je posljednjih godina ova manifestacija podignuta na jednu višu razinu. - Viđamo se ovdje evo već 22 godine. Svake godine je sve bolje i bolje i to me posebno veseli. Napominjem da je župan tu manifestaciju prepoznao kao jednu od top tri manifestacija u našoj županiji. Vidi se da smo i u tehničkom i u ogranizacijskom smislu ovu našu Zeljarijadu digli na jednu višu razinu. Mogu biti ponosan na sve vas čuvare tradicije vidovečkog kraja. Zelje na veselje - rekao je načelnik.

Da je ova manifestacija važna, ne samo za Varaždinsku županiju, nego i za cijelu Hrvatsku, istaknuo je župan Radimir Čačić. - Značaj Zeljarijade je veći i od Varaždinske županije i to zato jer se 35 posto ukupnog zelja koje se kiseli varaždinsko zelje. Svake se godine ova manifestacija sve više prepoznaje, to više nije ono što je bilo recimo prije 15 godina - rekao je župan te ujedno najavio da će sljedeće godine kupiti novu inox posudu za sarmu jer je ova već premala.

Saborski zastupnik Anđelko Stričak istaknuo je kako su redovito u Vidovcu gdje obilaze gradilišta i različite projekte na kojima Općina Vidovec radi te mnoga društvena zbivanja što se može zahvaliti aktivnim građanima. - Ova manifestacija nije više samo proizvodnja zelja, nego već i turizam i gastronomija, na čemu vam čestitam - rekao je Stričak.

 

Komentari