važna prometnica

Foto - Žganec i Stričak obišli radove na prometnici Poljana Biškupečka - Beretinec

Objavljeno: 20.07.2023. 09:20

Zadnja izmjena: 20.07.2023. 09:22

Načelnik Općine Beretinec Nikola Žganec, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen te ravnatelj i pomoćnik ravnatelja Županijske uprave za ceste Varaždinske županije Tomislav Osonjački i Krunoslav Lukačić obišli su radove na prometnici Poljana Biškupečka - Beretinec.

Tom prilikom župan Stričak naglasio je kako je izgradnja cesta temelj svekolikog razvoja i bolje povezanosti ljudi, ali kod njihove izgradnje ili kao u ovom slučaju modernizacije, treba voditi brigu i o sigurnosti svih sudionika u prometu. Načelnik Općine Beretinec zahvalio je ravnatelju ŽUC-a i županu Stričaku na provedenoj modernizaciji ove važne prometnice.

- S obzirom na veliku frekvenciju prometa na ovoj dionici, proširenje dijela do igrališta te novi sloj asfalta bit će ključni faktori za podizanje sigurnosti prometovanja. Također, radovi Općine Beretinec na polivalentnom igralištu i produžetku sustava javne rasvjete uz cijelu dionicu, koje sufinanciraju LAG Sjeverozapad i Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, dodatno će poboljšati kvalitetu života naših sugrađana. Uvjeren sam da ove investicije pridonose napretku naše zajednice i stvaranju sigurnog i ugodnog okruženja za sve građane - rekao je Žganec.

Završetak radova očekuje se u skladu s planiranim rokovima, unatoč izazovima koje su donijele vremenske neprilike. Ovom važnom investicijom, Varaždinska županija i Općina Beretinec nastavljaju ulaganje u prometnu infrastrukturu, kako bi osigurali sigurnost i napredak lokalne zajednice.

Komentari