uručene medalje i zahvalnice

FOTO: Zlatko Dalić oduševio uspješne sportaše Druge gimnazije Varaždin

Objavljeno: 28.02.2020. 13:54

Zadnja izmjena: 28.02.2020. 14:07

Foto: Luka Šalamun

U Drugoj gimnaziji Varaždin danas je boravio hrvatski izbornik Zlatko Dalić, kako bi učenicima koji su izborili 3. mjesto na „EURO SCHOOL UEFA 2016.“ uručio medalje i zahvalnice.

Svečanosti su nazočili učenici Gimnazije koji sudjeluju u projektu „Tragovima lokalnog i nacionalnog identiteta“, predstavnici veteranske udruge „Puma“, istaknuti predstavnici varaždinskog sporta, kao i predstavnici lokalne samouprave, kojima su tom prilikom također uručene zahvale za suradnju sa školom.

Zlatko Dalić naglasio je kako je važno da se uči i govori o hrvatskom identitetu te čestitao učenicima na osvojenim medaljama: „Moramo govoriti o tome i dati neku bolju sliku o našoj Hrvatskoj. Sport je napravio čudo za Hrvatsku i želio bih da se svi bave sportom, ali i da ne zaborave školu. Ako vjeruješ, trudiš se, ako si hrabar i pošteno radišt, sve je moguće“, rekao je Dalić.

Ravnateljica Druge gimnazije Varaždin zahvalila se izborniku na dolasku i naglasila kako je ustanova kojoj je na čelu poznata po sportu. U spomenutom projektu zbog kojega su se danas okupili brojni uzvanici, a koji se provodi već dvije godine, sudjeluje 35 učenika, koji su bili oduševljeni dolaskom hrvatskog izbornika.

Komentari